Top 10 schilder trends

Moet jouw woning opnieuw geschilderd worden, of ben je bezig met een renovatie? Het schilderen van je huis is een leuke klus: je krijgt namelijk de kans om je interieur een make-over te geven. Benieuwd naar de laatste schildertrends? Lees hier onder de top 10 schilder trends!

donkere kleuren

10. Donkere kleuren

Donkere kleuren? Wat? Ja! Donkere kleuren staat op nummer 10 in dit lijstje. Steeds meer mensen kiezen voor een donkere tint op de muur. Denk aan donkergroen, donkerblauw of donkergeel. Het geeft een warme, authentieke uitstraling aan je woning. Met een knipoog naar retro. Deze trend is ideaal te combineren met andere trends uit dit lijstje, zoals het doortrekken van kleur en het combineren met een opvallend behang.

9. A touch of gold

Gouden details geven een chique uitstraling aan je woning. Als een echte eyecatcher trekt goud de aandacht. Houd je niet van goud? Ga dan voor geeltinten zoals oker- en mosterdgeel. Goudtinten staan fantastisch bij een donkere vloer en donker meubilair.

8. Schildertrends voor de buitenkant van je woning

Wanneer mensen denken aan schildertrends, denken zij snel aan binnenschilderwerk. Fout! Ook in het buitenschilderwerk zijn verschillende trends te zien. Opvallen met buitenschilderwerk neemt toe in populariteit. Steeds minder mensen kiezen ervoor om de kleuren af te stemmen op enkel het straatbeeld: ook de omgeving en hun eigen smaak speelt een steeds grotere rol. Onthoud wel: niet iedere kleur is zomaar toegestaan. Check daarom altijd of je een vergunning nodig hebt.

Populaire kleuren op dit moment zijn:

  • Wijnrood
  • Dennengroen
  • Donkerblauw

En dit in combinatie met een lichte tint zoals crème.

7. Tijdloos & stoer

Ga voor blauw tinten wanneer je een tijdloze, maar stoere en frisse uitstraling in je woning wilt. Blauw is niet weg te denken uit het lijstje met schildertrends. Blauwtinten zijn erg divers en daardoor biedt deze kleur eindeloze mogelijkheden. Daarbij is het makkelijk te combineren met de vloer, meubels en andere woonaccessoires.

6. Doortrekken van kleur

Het doortrekken van kleur is één van de trends op dit moment. Maar wat wordt er precies mee bedoeld? Nou, je verft de deuren en kozijnen in dezelfde kleur als de muur. Hiermee creëer je één strak geheel: het geeft een chique uitstraling. Deze trend past erg goed bij donkere kleuren, maar je kunt het ook prima met pasteltinten realiseren.

5. Naturel uitstraling

Tijdloos, eenvoudig te combineren en het past bij elke woonstijl: naturel tinten. Creëer rust en ruimte met verschillende tinten wit, crème of beige. Het vormt de perfecte basis voor jouw woning.

Ben je op zoek naar een schilder voor het schilderwerk bij jou in huis? Op Schilder-Nu.nl vind je de beste schilder voor jouw project!

4. Industrieel: strak & modern

Een industriële look is al een tijdje erg populair. Grijs tinten vormen hierin de basis: het is de ideale basiskleur met een stoere uitstraling. Door dit te combineren met felle kleuren zoals geel of rood breng je iets meer sfeer in huis dan wanneer je alleen grijstinten gebruikt. Geel symboliseert kracht en positiviteit, rood staat voor energie en actie.

3. Val op met een accentmuur

Even iets anders dan kleur: val op met een accentmuur. Bijna iedere woning heeft tegenwoordig wel een accentmuur. Verf de muren in je woning in een neutrale kleur zoals een witte tint of grijs. Kies één muur uit en verf deze in een andere kleur. Je kunt de muur volledig aanpassen aan de kamer. Ben je bezig met een keukenrenovatie? Dan wordt een rode, gele of oranje muur aangeraden.

Als variatie kun je ook twee accentmuren uitkiezen. Varieer met een lichte en donkere tint van dezelfde kleur, of creëer een blokken effect door contrasterende kleuren te kiezen. Of verf twee kleuren op één accentmuur.

2. Combineer met opvallend behang

Het combineren van opvallend behang met een neutrale kleur creëert een speels effect, zonder dat het te druk wordt. Deze trend is zeer geschikt in combinatie met de donkere kleuren trend, maar kan ook prima met pastel- of natuurtinten.

1.     Back to nature: natuurlijke uitstraling  

Met stip op nummer 1: kleuren uit de natuur. Breng de natuur in huis met kleuren zoals groen, beige en andere aardetinten. Natuurtinten zijn gemakkelijk te combineren met woonaccessoires en je maakt van jouw woning een oase van rust.

Meer inspiratie nodig? Lees alles over het schilderen van je huis of over het schilderen van kunststof kozijnen.