Schilderwerk gaat niet alleen om een nieuw kleurtje op de muur. Vaak is het ook een essentieel onderdeel van het onderhoud van je huis. Lees hier alles over zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk. 

Binnenschilderwerk 

Het woord zegt het eigenlijk al, maar binnenschilderwerk gaat om alle schilderklussen die binnen uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan het schilderen van een muur of plafond. Waarom je dit een andere kleur wil maken kan verschillende redenen hebben. En misschien is het gewoonweg tijd voor een nieuwe laag van dezelfde kleur. Lees hierover meer op Schildersbedrijf.be. De muren en plafonds zijn niet de enige delen van het huis die je kunt verven. Hieronder vind je nog drie andere dingen die ook een verfje kunnen gebruiken. 

  • Trappen. Over een trap wordt bijna elke dag gelopen en dit kan schade opleveren. Je kunt er daarom voor kiezen deze te laten schilderen. Dit is niet een gemakkelijke klus, omdat deze eerst ontvet en geschuurd moet worden. Je kunt er voor kiezen ook meteen het trapgat mee te nemen. 
  • Deuren. Als je de binnendeuren schildert neem je vaan alle deuren mee en de kozijnen. De deuren worden losgehaald zodat het zo makkelijk en goed mogelijk geschilderd kan worden. 
  • Vloer. Een geschilderde vloer is misschien niet iets wat je dagelijks hoort, maar toch is het populairder dan je denkt. Toch is het handig om er stil bij te staan dat niet elke vloer geschilderd kan worden. 

Buitenschilderwerk 

Bij buitenschilderwerk is onderhoud één van de belangrijkste redenen. Verf heeft namelijk meer voordelen dan alleen het uiterlijk verbeteren. Natuurlijk blijft dat ook belangrijk. Verf kan namelijk ook isolerend zijn en schade zo goed mogelijk tegen gaan. Hieronder vind je een aantal onderdelen die buiten veel geschilderd worden. 

Buitendeuren

Net als de binnendeuren worden de buitendeuren geschilderd. Ook hierbij worden de kozijnen mee genomen. 

Gevel

Hierbij heeft verf een beschermende functie. Het is dan ook slim de gevel om de 6 tot 10 jaar te verven. 

Dakkapel

Het liefst wordt de dakkapel elke drie jaar opnieuw geverfd. Wederom voor de bescherming en de frisheid van de kapel. 

Schuur en tuinhuis

Ben je die oude kleur zat? Dan kun je er voor kiezen een buitenschilder uit te nodigen om daar verandering in te brengen. 

Schutting

Een schutting staat in weer en wind en krijgt daarom veel te verduren. Het is verstandig deze zo nu en dan opnieuw te verven. 

Dakgoten 

Dit kan een lastige klus zijn waar je voorzichtig mee om moet gaan. Kapotte dakgoten zijn namelijk erg schadelijk voor het dak. 

Misschien vind je de top 10 schilder trends ook leuk.