Een badkamer ontwerpen is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Het is ook een geweldige uitdaging die u niet elke dag aangaat. Je beslist zelf of je overlegt met je partner en met je kinderen. Iedereen die straks gebruik gaat maken van de badkamer kan nu zeggen wat hij of zij wil. Neem die beslissingen mee in je ontwerp. Nadat iedereen de wensen heeft aangegeven ga je kijken of het allemaal wel kan in je badkamer. Je bent er uit. Je weet wat iedereen wil. Nu is het tijd voor het maken van een stappenplan.

Inspiratie op doen

Doe inspiratie op. Er zijn genoeg vakbladen te koop. Ook op het internet kun je veel inspiratie opdoen. Ga kijken en vergelijken. Een belangrijk onderdeel bij het ontwerpen is de prijs. Ga niet bezuinigen op materiaal. Doe het in één keer goed!

Welke elementen wil je straks in uw badkamer hebben? Zo kan je kiezen uit twee wasbakken in plaats van een. Wil je een douche of een ligbad of beiden. Hou rekenschap met de afmetingen van de nieuwe badkamer. Natuurlijk zijn de vloer- en wandtegels erg belangrijk. Pak het plafond goed aan want dat wordt nog wel eens vergeten. Kies je voor een toilet of niet.

Ook de badkamermeubels zijn belangrijk. Een belangrijke zaak bij het ontwerpen van een badkamer zijn de kleuren. Stem alles in goede harmonie op elkaar af. Ook de kranen zullen straks je badkamer moeten verfraaien. Kies daarom niet voor de goedkoopste maar spendeer er wat meer geld aan. Bekijk met regelmaat of je binnen je budget blijft, erg belangrijk!

Bouw en installeren

Je bent er helemaal uit. Je hebt alles op papier dus nu komt het bouwen en installeren. Je gaat naar een erkend badkamerbedrijf en laat een offerte maken. Laat de installateur eens bij je thuiskomen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn. Misschien heeft het bedrijf nog leuke oplossingen. Maak duidelijke afspraken en leg die vast op papier. Vooral wat de prijs betreft moet je alles goed op papier hebben. Laat je schriftelijke afspraken ondertekenen en vergeet vooral de datum niet. Deze afspraken is het bewijs dat je recht hebt op garantie.

Tot slot

Je kunt straks terugzien op een interessante periode. Een badkamer ontwerpen doe je niet elke dag. Toch heb je het allemaal voor elkaar gekregen, en daar mag je best trots op zijn. Een prachtige badkamer waar iedereen blij mee is. En je badkamer is hiermee de parel van de woning geworden. Ben je ook nog eens binnen het budget gebleven, dan heb je het keurig gedaan!

Lees ook meer over het renoveren van een badkamer of badkamer tegels.