Weet je niet zo goed wat je met je tuin aan moet en ben je toe aan verandering? Dan kan het zijn dat een tuinrenovatie precies is wat jij nodig hebt. Lees hier alles over wat dit inhoud en kost. 

Voordelen tuinrenovatie

Een tuin is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun huis. Het is een plek waar je zomers waarschijnlijk veel tijd spendeert. Maar het kan vervelend zijn wanneer jouw tuin niet voldoet aan je idealen. Je kunt er dan voor kiezen een tuinrenovatie uit te laten voeren. Dit kan als een hele stap voelen, maar er zitten ontzettend veel voordelen aan. 

  • Aanzicht. Bij het allereerste voordeel gaat het natuurlijk over het aanzicht van jouw tuin. Of dit nou om een voor, zij of achtertuin gaat, elk plekje verdient het om er tip top uit te zien. Bij een voortuin spreek je vaak van het visitekaartje van je huis, wanneer dit er verzorgd uitziet, geeft het meteen een goed beeld. 
  • Waarde. Wanneer een tuin een goede grond heeft en mooi is aangelegd kan dit een hele groei maken in de waarde van je huis. Ook wanneer je bijvoorbeeld een overkapping of tuinhuisje laat aanleggen kan dit veel betekenen voor de waarde. 
  • Onderhoud. Op het moment dat een tuin mooi is aangelegd betekent dit automatisch ook minder onderhoud. Dit scheelt geld en tijd in de toekomst. 

Wat kost het? 

En dan nu naar de echte vraag van vandaag: Wat gaat zoiets kosten? Een precies antwoord op deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Er zijn namelijk verschillende factoren die meespelen in deze rekensom. Zo verschilt de prijs per klus en grootte van de tuin. Ook speelt de tuinman hier in mee. Het uurloon van een tuinman verschilt namelijk per persoon en hangt vaak af van de ervaring en het bedrijf waar hij of zij bij zit volgens deze pagina

Reden  Prijs 
Uurloon hovenier € 30,- tot € 50,- 
Kosten per m²  € 40,- tot € 80,- 
Tuinontwerp laten maken € 300,- tot € 500,-
Gras laten aanleggen Vanaf € 10,- per m²
Tuin laten leeghalen Vanaf € 400,-
Straatwerk aanleggen € 20,-  tot € 50,- per m²

Lees ook de blog ‘goedkoop je tuin aanleggen‘.