De waterdruk verhogen in huis en tuin

Een hydrofoorpomp wordt vaak gebruikt om de waterdruk te verhogen. Dit kan in een woning zijn waar een zachte waterstraal uit de kraan komt, maar bijvoorbeeld ook in tuinen om voldoende druk naar de sproeiers te krijgen. Wanneer sproeiers onvoldoende druk krijgen, zullen deze niet het werk kunnen leveren wat ervan verwacht wordt.

Er zijn verschillende soorten hydrofoorpompen. De meeste beschikken over een drukvat waar water in opgeslagen wordt. Zodra de druk in het systeem wegvalt vanwege een kraan die open wordt gedraaid, zal de pomp eerst het water uit het drukvat halen. Hierbij hoeft de pomp nog niet in te schakelen. Als het water hier opraakt, dan schakelt de pomp automatisch in en zuigt het water uit een externe bron aan. Deze bron kan van alles zijn; bijvoorbeeld een sloot of kanaal. Het water dat de pomp in komt, wordt vervolgens met een hoge druk naar de gewenste plek gepompt. Er kunnen meerdere sproeiers / tappunten tegelijkertijd van water worden voorzien.

Dit type pomp is perfect voor tuinen met lagedrukwatersystemen of tuinen die extra vermogen nodig hebben om afgelegen delen van de tuin te bereiken. Hydrofoorpompen zijn eenvoudig te installeren en bieden aanzienlijke voordelen voor tuiniers. Het enige wat u hoeft te doen is een aanzuig- en een afvoerslang / leiding aan de pomp te koppelen en deze vastmaken aan uw sproeiers. Zorg ervoor dat het systeem luchtdicht wordt aangesloten, anders gaat er druk verloren.

Hydrofoorpompen maken efficiënt tuinieren mogelijk, omdat ze ervoor zorgen dat planten de optimale hoeveelheid water krijgen. Ze helpen er ook voor te zorgen dat alle delen van het landschap voldoende water krijgen. Met een hydrofoor is het gemakkelijker dan ooit tevoren om levendige planten te behouden, ongeacht waar ze in uw erf of tuin zijn geplant. Bovendien kunnen deze pompen helpen de energiekosten te verlagen door krachtigere sprinklers te leveren met minder energieverbruik dan conventionele modellen.

Bedenk goed wat uw wensen en eisen zijn om een geschikte hydrofoorpomp voor uw situatie te vinden.