Woningeigenaren krijgen tegenwoordig steeds meer te maken met het feit dat de woning energiezuinig moet zijn. Niet alleen omdat dit goed is voor het milieu, maar ook omdat het voordelen biedt voor diegene die in de woning leeft. Een energiezuinige woning is namelijk comfortabeler en de energiekosten liggen over het algemeen lager. Maar hoe krijg je de woning energiezuinig en wie kan je hierbij het beste adviseren? Een duurzaam adviesbureau is een specialist op het gebied van duurzaamheid en een onafhankelijk duurzaam adviesbureau zoals Duraplus.nl kan helpen om de beste en meest financieel aantrekkelijke keuzes hierin te maken.

Kennis van zaken op vele vlakken

Een onafhankelijk duurzaam adviesbureau zoals DuraPlus.nl kan ook energielabels opstellen voor bestaande bouw én nieuwbouw. Daarbij zijn zij een betrouwbare partner voor duurzaam renovatie-advies voor woningen en andere woongebouwen. DuraPlus heeft ook de juiste deskundigheid en de benodigde certificaten om een BENG-berekening te kunnen maken, bijvoorbeeld voor de omgevingsvergunning. Door hun kennis van zaken weten ze bijvoorbeeld precies aan welke overheidseisen van nieuwbouw men moet voldoen. Of het nu gaat om een energielabel, een BENG-berekening, een duurzaamheidscheck of een maatwerkadvies, bij DuraPlus ben je hiervoor op de juiste plek.

Een betrouwbare energie-adviseur

Tegenwoordig mag iedereen in Nederland zich energie-adviseur noemen. Dit kan nog weleens problemen opleveren of een onnodig financieel kostenplaatje. Zomaar energiebesparende toepassingen toepassen is zeker niet altijd de juiste keuze. Daarom is het advies van een deskundige met verstand van zaken de beste optie en het meest kostenbesparend. In zo’n geval wordt er gekeken hoe een woning zo goed mogelijk energiezuinig kan worden gemaakt en de uitgavenpost zo laag mogelijk kan worden gehouden. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken of er meerdere kleine stapjes gezet moeten worden of dat één grote stap sneller rendement oplevert. DuraPlus kan informeren over het feit of er subsidies beschikbaar zijn of dat er misschien een duurzaamheidslening mogelijk is.  DuraPlus kan dus op meerdere vlakken assisteren en is ook op de meeste vlakken gecertificeerd.

Kwalificaties en certificeringen

DuraPlus heeft verschillende certificeringen waardoor het een betrouwbare en deskundige partner op het gebied van duurzaamheid is:

* EP-W/ Basismethode adviseur (bestaande bouw)

* EP-W/Detailmethode adviseur (nieuwbouw)

* BENG Expert (renovatie woongebouwen)

* Gemachtigd om eigen energie labels te registreren onder het certificatiekeurmerk DuraCheck

DuraPlus heeft dus niet alleen de kennis en ervaring in huis maar streeft er ook naar om alle aanvragen op een klantvriendelijke manier snel en adequaat te behandelen. Behulpzaamheid, meedenken en een uitstekende service staat bij DuraPlus hoog in het vaandel.