Verhuizen naar Spanje: alles wat je moet weten

Verhuizen naar Spanje is een veelvoorkomend geval als mensen naar het buitenland willen verhuizen. Spanje heeft natuurlijk ook erg veel te bieden. Het is er vaak lekker warm en heeft een erg mooie natuur. Daarnaast heeft Spanje relatief lage huizenprijzen. Op zoek naar een verhuisfirma voor het verhuizen naar Spanje?

Wat moet je regelen voor de verhuis naar Spanje?

Als je een internationaal verhuisbedrijf inschakelt voor de verhuis naar Spanje, wordt er al veel werk uit je handen genomen. Toch zijn er nog steeds een aantal dingen die je zelf moet gaan doen. Zo moet je namelijk zelf de firma gaan inschakelen en zorgen dat je de juiste vergunningen hebt voor het parkeren van de verhuiswagens.

Ook zul je jezelf moeten inschrijven bij de nieuwe gemeente in Spanje en uitschrijven bij je huidige gemeente. Dit is om te kunnen gaan werken, wonen of studeren in Spanje. Zolang je niet bent ingeschreven zal dit niet zomaar mogelijk zijn.

Je zult ook een NIE-nummer moeten gaan aanvragen. Dit is een ID-kaart voor mensen die vanuit buiten Spanje in Spanje verblijven. Ook dit is verplicht als je wilt gaan werken, wonen of studeren in Spanje.

Als laatste moet je je inschrijven bij het register van burgers van de Europese Unie. Deze inschrijving is sinds 2007 verplicht. Dit laat zien dat je het recht hebt om te kunnen emigreren naar Spanje.

verhuizen naar spanje

Wat kost verhuizen naar Spanje?

Het verhuizen naar Spanje is natuurlijk niet gratis. Je zult voor het verhuisbedrijf dat je inschakelt moeten gaan betalen. De exacte prijs is lastig in te schatten aangezien veel factoren verandering in de prijs brengen. Zo moet je denken aan de lengte van de reis en de grote van de inboedel.

Als je van plan bent om 1 slaapkamer aan inboedel te verhuizen zal dit je gemiddeld tussen de €2.000,- en de €3.000 gaan kosten. 2 slaapkamers kosten dan €2.600,- tot €3.600,-. Als laatste kost het tussen de €3.400,- en de €4.500,- om 3 slaapkamers te verhuizen naar Spanje.

Kostenoverzicht verhuis naar Spanje

Onderdeel Prijs
1 slaapkamer verhuizen Tussen de €2.000,- en de €3.000
2 slaapkamers verhuizen Tussen de €2.600,- en de €3.600,-
3 slaapkamers verhuizen Tussen de €3.400,- en de €4.500,-

Wonen in Spanje

Spanje is een erg populair land om in te wonen. Vanuit België is het zelfs een van de meest populairste landen om naartoe te verhuizen. Voordat je gaat emigreren naar Spanje moet je wel al een paar zaken hebben geregeld zodat je achteraf niet spijt gaat krijgen.

Zo moet je er goed over nadenken waar je wilt gaan wonen in Spanje. Wil je in de stad wonen of op het platteland? Welke regio wil je gaan wonen? En wil je bij meer landgenoten in de buurt gaan wonen?

Dit zijn allemaal zaken waar je over na moet denken als je gaat verhuizen naar Spanje. De huurprijzen en koopprijzen van huizen in Spanje zijn in de meeste gevallen wel een stuk goedkoper dan in België.

Goed om te weten bij een verhuizing naar Spanje

Er zijn een aantal dingen waar je op moet gaan letten bij een verhuizing naar Spanje.

Hier zetten we het op een rijtje:

  •         Controleer het belastingssysteem in Spanje
  •         Kijk naar de verzekeringen en gezondheidszorg in Spanje
  •         Kijk naar de mogelijkheden rondom het importeren van je auto naar Spanje
  •         Kijk naar de mogelijkheden over het meenemen van je huisdier naar Spanje
  •         Onderzoek de pensioenmogelijkheden in Spanje