Verlaag je energierekening met zonnepanelen

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd een groene levensstijl realiseren? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren! Je levert hiermee de bijdrage aan een gezonder milieu, maar bespaart op het lange termijn ook veel geld door de verlaging van je energierekening. Laat je adviseren door de specialisten van Energie Control. Onze specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van de aanschaf en installatie van diverse zonnepanelen.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn apparaten die zonlicht omzetten in elektriciteit. Een pv-zonnepaneel bestaat uit meerdere fotovoltaïsche cellen die lichtenergie opvangen en deze door transformatoren omgezet worden in elektriciteit dat je binnenshuis kunt gebruiken. Door de zonnepanelen op je dak te plaatsen en te verbinden met je elektriciteitsnetwerk, kun je de opgewekte energie gebruiken om je huis van elektriciteit te voorzien.

De diverse voordelen van zonnepanelen

  • Lagere energierekening
  • Verlaagt de CO2-uitstoot
  • Stijging van de waarde van je woning
  • Beschermt tegen toekomstige elektriciteitsprijsstijgingen
  • Duurzame investering op lange termijn

De kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren en lijken soms aan de hoge kant, maar als je kijkt naar het langere termijn dan is het een altijd slimme investering. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren. Denk aan de grootte van de zonnepaneleninstallatie, de grootte van het opslagcapaciteit en het installatieproces van de zonnepanelen.

Geen subsidie, maar wel zonnepanelen aanschaffen zonder btw

Voor een lange tijd heeft de overheid ervoor gekozen om een subsidie te geven op de aanschaf van zonnepanelen. Door subsidie te geven was het zeer aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Echter kostte het veel werk en nam het veel tijd in beslag om de subsidie aan te vragen en de facturen in te dienen. Daarom heeft de overheid de subsidie afgeschaft en geldt er sinds 1 januari 2023 een andere regel. Ze hebben namelijk besloten om de btw te verlagen naar 0% in plaats van een subsidie. Je bespaart nu dus veel tijd en werk doordat je geen subsidie meer aan hoeft te vragen. Door de 0% btw-regel blijft het dus zeer aantrekkelijk en kan ook jij, geld besparen over het langere termijn.

Bespaar direct en schaf jouw zonnepanelen aan!

Wil jij zonnepanelen in Almelo? Laat je adviseren door de specialisten van Energie Control. Het advies is geheel gratis en vrijblijvend. Daarnaast komen onze specialisten ook graag langs op locatie om de situatie te bekijken en beoordelen. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen!