Energiekast, nieuwe energie-innovatie

Adverorial

OSH

OSH levert energie-efficiënte, toekomstgerichte oplossingen voor de gebouwde omgeving. De innovatieve energiekast, ontwikkeld door ons zusterbedrijf Dubotechniek past perfect bij die doelstelling, reden waarom we hem met trots hebben opgenomen in ons portfolio. De energiekast, speciaal ontwikkeld voor Nul op de Meter-woningen is een geprefabriceerde behuizing waar de volledige technische installatie van een woning is ingebouwd. Deze kast voorziet de woning het hele jaar van duurzame energie en warmte, op een manier die voldoet aan de richtlijnen voor Nul op de Meter-woningen.

Verschillende duurzame technieken in één kast
In de energiekast zitten een geothermische warmtepomp, tapwaterboiler, omvormer, verdelerset en balansventilatiesysteem. De energie die deze systeemonderdelen gebruiken wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen. Door toepassing van een bodemwarmtepomp en energieterugwinning door het balansventilatiesysteem, garandeert de energiekast maximale energiebesparing en een uiterst duurzame klimaatvoorziening. Bij gemiddeld gebruik (max. 21°C in de vertrekken en 180 liter water per dag) heeft de bewoner aan het eind van het jaar letterlijk een nul op de energiemeter!

Unieke innovatie
Een tijd- en geldbesparend unicum van dit systeem is dat de energiekast volledig prefab in onze werkplaats wordt gefabriceerd. Door deze prefab oplossing, wordt de energiekast in de woning geplaatst en hoeft deze alleen nog maar aangesloten te worden. De bouwtijd op de locatie is hierdoor extreem kort, waardoor de installatietijd en -kosten worden beperkt. Bovendien is de energiekast voorzien van de mogelijkheid om rendementen en opbrengsten op afstand uit te lezen en te controleren. De eindgebruiker kan die opbrengst en het energiegebruik bijhouden in een overzichtelijke, speciaal voor dit doel ontwikkelde app.

Met de energiekast anticipeert OSH op de vraag naar kortere montagetijden, lagere faalkosten en energie-efficiëntere installaties. Daar komt bij dat het steeds lastiger wordt om vakbekwaam personeel voor bouwlocaties te vinden. Met de introductie van de Energiekast levert OSH een ook een belangrijke bijdrage aan het oplossen van dit probleem.

Eerste energiekasten zijn een feit
Onlangs zijn de eerste energiekasten geplaatst in nieuwbouwproject ‘De Streek’ te Etten-Leur. In totaal worden voor dit project 54 woningen voorzien van deze duurzame, innovatieve oplossing.

Meer weten over de Energiekasten? Neem contact met ons op via 0418-510060 of via info@oshbv.nl. Of bezoek OSH op Vakbeurs Energie.

Regel nu een toegangskaart!

Ga terug