Circulair renoveren, zoutgebaseerd

Gebruik van zoutgebaseerde PCM’s bij renovatieprojecten leidt tot energiebesparing, verduurzaming en comfortverhoging.  

Phase Change Materials (PCM’s) zijn faseovergangsmaterialen en gedragen zich als een thermische accu, waarmee zij zorgen voor een lager energieverbruik en een kleinere CO2 voetafdruk. PCM’s zijn eenvoudig te verwerken in bijvoorbeeld plafonds en vloeren.

PCM’s kunnen ingesteld worden om op een bepaalde temperatuur te smelten en stollen. Zo nemen zij warmte op als de ingestelde temperatuur is bereikt, geven zij warmte af als het afkoelt en kan met natuurlijke ventilatie een comfortabel en stabiel binnenklimaat worden gerealiseerd.

Energiebesparing is het gevolg en de CO2 footprint van het gebouw wordt substantieel kleiner. Het gebruikte materiaal past bovendien volledig binnen het Cradle 2 Cradle concept.

OC Autarkis is aanbieder van PCM’s via verschillende oplossingen. In Process Datakoelers bijvoorbeeld (om in serverruimtes tot 90% energie te besparen), in vloeren (om samen met lage temperatuur vloerverwarming te zorgen voor een stabiel klimaat) en in plafonds (om zonder koelleidingen eenvoudig een klimaatplafond te realiseren).

De voordelen van circulair renoveren met PCM’s worden tijdens de beurs Renovatie (van 23 t/m 25 mei in de Brabanthallen Den Bosch) toegelicht op de stand van Orange Climate (C.033). Klik hier voor tijdelijk gratis toegangskaarten twv €25,-.

Ga terug