De juiste keuken inrichting is erg belangrijk. Vooral details zijn van het grootste belang. Deze zullen je keuken helemaal `af` maken. De keuken moet vooral huiselijk worden ingericht. Hoort hij tot de woonkamer, dan moet je ervoor zorgen dat het contrast met de woonkamer niet te groot wordt. Ook kleuren zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting.

Keukenstijlen

Een hoogglans keuken heeft als nadeel dat het moeilijk is te reinigen. Dat komt omdat bij hoogglans vlekken veel beter zijn te zien. Je moet dus meer tijd besteden aan het schoonmaken. Ook bestaat er kans op streepvorming na het reinigen. Er zijn producten tegen streepvorming te koop en sommigen kunnen agressieve bestanddelen bevatten. Er kan daardoor schade ontstaan aan de glanslaag.

Moderne keukenstijl betekent van alle gemakken voorzien en alles heeft zijn plaats. In de moderne keukenstijl worden diverse materialen gebruikt zoals steen, metaal, kunststof en hout.

Landelijk keukenstijl van de inrichting van uw keuken betekent dat u de keukenafdeling ziet als hét centrum van uw woning. In de regel is over alles heel goed nagedacht, en dat komt uit in de voortreffelijke inrichting.

De design keukenstijl kenmerkt zich door licht, ruimte en oog voor detail.

Keukenbladen

Het keukenblad of werkblad is leverbaar in diverse kleuren en materiaalsoorten. Omdat het werkblad groot is zal dat meteen opvallen. Zorg er dus voor dat het aanrecht van prima materiaal is. Ook de prijs is belangrijk natuurlijk. Er zit een enorm prijsverschil in. Bezuinig niet op het aanrecht. Je kunt er later spijt van krijgen van een verkeerde keuze. De gebruikte materialen zijn hardglas, steen, kunststof, graniet en rvs.

Spoelbakken

Spoelbakken zijn er in vele vormen en modellen. Dit onderdeel wordt het vaakst gebruikt tijdens je normale keukenhandelingen. Uiteraard moet de spoelbak passen bij de rest van je keuken. Een afwijking kan echter toch een verrassend element zijn.

Spatwanden

Spatwanden zijn natuurlijk onmisbaar. Zij dienen ter bescherming tegen het spatten van water en olie. Komen achter het fornuis en achter de spoelbak. Deze spatwanden moeten makkelijk zijn te reinigen, en dat bevordert de hygiëne.

Keukenverlichting

Verlichting draagt veel bij aan de sfeer en aan de functionaliteit. Een TL- lamp voldoet echt niet meer vandaag de dag. Deze zijn ondertussen vervangen door inbouw spots die zowel dienen als indirecte als directe verlichting.

Keukendeuren

Keukendeuren van de kasten moeten natuurlijk goed sluiten. De deuren worden talloze keren geopend en gesloten. Daarom moet het hangwerk goed zijn en goed zijn bevestigd. Let ook op de kleuren tijdens de inrichting. Harmonie is echt belangrijk maar je smaak geldt!

Laden moeten helemaal sluiten dus mogen niet op een kiertje blijven openstaan.
De vloer moet op de eerste plaats makkelijk te reinigen zijn. Verder moet een keukenvloer goed geluid kunnen absorberen omdat de vloer intensief wordt gebruikt. Vloeren moeten dus ook slijtvast zijn!

Meer keukeninspiratie nodig? Kijk eens op Van Schijndel! Hier lees je meer over de mogelijkheden van een keukenrenovatie.