Profiteer van optimaal comfort met een airco

Voor verkoeling in huis tijdens de zomermaanden is airconditioning natuurlijk ideaal. Een airco-installateur kan je eenvoudig helpen met het aansluiten van een vaste airco in je woning of bedrijfsruimte. Een airco heeft naast dat je je woning comfortabel koel kunt houden tijdens een hittegolf nog meer interessante voordelen voor je gezondheid en de staat van je woning. Lees in dit artikel waarom je de installatie het beste aan een professional kunt overlaten en alle voordelige aspecten van een airco.

Laat je airco plaatsen door een airco installateur

Je kunt kiezen voor een ingebouwde of een mobiele variant. Om je vaste airco in een keer goed aan te sluiten aan een muur of raam, kun je het beste hulp inschakelen van een airco-installateur. Ze kijken met een vakkundige blik naar de geschiktste en strategische plaats om de koude lucht te verspreiden. 

De plek waar je het systeem installeert is namelijk van groot belang om zo goed mogelijk te kunnen profiteren van de voordelen van de airconditioning in de gehele ruimte. Ook zorgt de installateur dat de kabels netjes worden weggewerkt zodat deze zo min mogelijk zichtbaar zijn. 

airco

Andere voordelen

Dat een airco voor verkoeling zorgt in huis bij hoge temperaturen is natuurlijk bekend. Het zorgt voor een constante kamertemperatuur vanwege de thermostaat. Maar wist je dat je bij de aanschaf ook profiteert van verschillende gezondheidsvoordelen? Je krijgt namelijk automatisch een goede ventilatie en de luchtvochtigheid blijft op peil. Een constante frisse lucht toevoer draagt bij aan een gezonde leefomgeving en heeft positieve invloed op lichaam en geest. Ook is het vanwege de luchtzuiverend functie zeer geschikt voor mensen met hooikoorts of astma. 

De lucht wordt steeds vernieuwd waardoor de kwaliteit zo goed mogelijk is. Daarbij kun je met een moderne airconditioning vanwege de warmtepomp ook je woning op een energiezuinige manier verwarmen. Er wordt namelijk als bron geen elektriciteit gebruikt, maar buiten warmte, dit maakt het ook een erg milieuvriendelijke keuze. 

Airco-onderhoud

Het is verstandig om de airco te reinigen met een vochtige doek en twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. Een vakman controleert en reinigt de filters. Dit is belangrijk om bacteriën en schimmels te verwijderen en de luchtkwaliteit zo goed mogelijk te houden. Je kunt dit het beste laten doen door een professional zodat je zeker weet dat het grondig en op de juiste manier gebeurt.