Verduurzaming wordt steeds belangrijker: mensen zijn zich steeds meer bewust van hun eigen ecologische voetprint. Eén van de mogelijkheden om te verduurzamen is het kiezen voor duurzame LED verlichting. Dit is een energie-efficiënte en milieuvriendelijke manier van verlichten.

In vergelijking met gewone verlichting, zoals gloei- en spaarlampen, bespaart LED verlichting aanzienlijk op zowel de energie- als onderhoudskosten. Daarnaast hebben LED lampen een langere levensduur, waardoor je deze minder vaak moet vervangen.

De voordelen van LED verlichting

Kiezen voor LED verlichting brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder lees je er meer over.

  1. Slimme verlichting: LED verlichting kan worden gecombineerd met slimme technologieën, zoals stembediening, bewegingssensoren en tijdschakelaars. Hierdoor heb je meer controle over hoelang de verlichting aanstaat, en kun je deze dus aanpassen aan je eigen wensen. Je bespaart hiermee op de energiekosten.
  2. Veranderlijke kleuren: LED verlichting biedt de mogelijkheid om de kleur van het licht aan te passen. Hiermee kun je de sfeer in huis bepalen.
  3. Dimbaarheid: je kunt LED lampen dimmen, wat betekend dat je de helderheid van het licht kunt aanpassen. Ook dit heeft een positieve invloed op de sfeer, maar ook op je energierekening als je hem zachtjes laat branden.
  4. Oplossingen op maat: LED is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en maten. Hierdoor vind je altijd een lamp die bij jou past, voor welk doel dan ook: of het nu gaat om bedrijfshalverlichting of sportveldverlichting.
  5. Energie-efficiëntie: LED verlichting is een van de meest energie-efficiënte verlichtingsopties op de markt. Het kan tot wel 90% energie besparen ten opzichte van traditionele verlichting.

Waar kan je duurzame LED verlichting voor gebruiken?

Het gebruik van duurzame LED verlichting beperkt zich niet alleen tot in woningen. Ook op zakelijk gebied kan het een uitkomst bieden, bijvoorbeeld voor het verlichten van winkels, kantoorpanden, bedrijfshallen en sportvelden. Over die laatste twee lees je hieronder meer.

Bedrijfshalverlichting

Bedrijfshallen vragen om efficiënte en duurzame verlichting, omdat ze gebruikt worden om een groot oppervlakte te verlichten. Met traditionele verlichting zie je dus ook de energierekening snel oplopen. LED verlichting is een goede keuze in bedrijfshallen, omdat ze een lange levensduur hebben en energie-efficiënt werken.

Een ander voordeel van LED verlichting in bedrijfshallen is dat het niet teveel warmte produceert. Dit is natuurlijk belangrijk voor de brandveiligheid van het pand, maar ook voor de productiviteit van de werknemers. De lampen kunnen speciaal op maat worden geleverd, om zo een hoge lichtopbrengst te creëren in een veeleisende omgeving.

Sportveldverlichting

Ook bij sportvelden is voldoende, niet storend licht erg belangrijk. Het is natuurlijk belangrijk dat de spelers en de toeschouwers het spel goed kunnen volgen. LED verlichting erg geschikt als   sportveldverlichting, omdat je het licht kunt afstemmen op de weersomstandigheden. Ook is goede, heldere verlichting belangrijk voor de veiligheid van de spelers en de spelbeleving van zowel de spelers als het publiek. Net zoals bij bedrijfshallen is het natuurlijk ook belangrijk dat de verlichting energiebesparend is: het gaat natuurlijk ook hier om een groot oppervlakte.

LED verlichting is een uitstekende oplossing

In de toekomst zullen steeds meer mensen kiezen voor duurzame LED verlichting. Je bespaart hiermee op de energierekening en je verkleint je ecologische voetprint. Investeer in duurzame LED verlichting en help mee aan een beter milieu!