Een goede werkbank is een investering voor je werk én voor je eigen gezondheid. Door het gebruik van een werkbank voorkom je pijnklachten aan je rug en nek op de lange termijn. Maar waar moet een goede werkbank aan voldoen? En welke is dan de beste voor jou? Dat lees je in deze blog!

Een werkbank kiezen

Een werkbank is een belangrijk onderdeel van je werkplek. Het is de plek waar je veel van je taken uitvoert en het moet daarom comfortabel zijn. Er zijn verschillende soorten werkbanken beschikbaar, dus welke is nu de beste voor jou? Op welke aspecten je moet letten bij het kiezen en kopen van een nieuwe werkbank, lees je daarom hieronder!

De afmetingen van de werkbank

Een van de eerste dingen waar je op moet letten, is de afmeting van de werkbank. Dit is namelijk afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt. Wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt, is een kleine werkbank ideaal. Wanneer je meer ruimte hebt, dan kun je ervoor kiezen om een grotere werkbank te kopen. Daarnaast zijn er ook werkbanken verkrijgbaar die inklapbaar zijn. Of deze geschikt voor jou zijn, ligt ook aan de gewichtscapaciteit die de werkbank aan moet kunnen.

De hoogte van de werkbank

De hoogte van de werkbank is daarnaast ook een belangrijk aspect. Wanneer je veel aan het klussen bent, is het belangrijk dat je werkbank ergonomisch is. Dit voorkomt namelijk rug- en nekklachten op de lange termijn. Wanneer je tijdens het werk vaak staand werk verricht, is een werkbank met verstelbare hoogte ideaal.  Wanneer je echter voornamelijk zittend werk verricht, is een vaste hoogte niet erg. Wanneer je de werkbank toch regelmatig in gebruik neemt, is het aan te raden om de hoogte ervan te kunnen verstellen.

Een werkbank met opslagcapaciteit

De meeste werkbanken zijn voorzien van een of twee lades en/of kastjes waarin je spullen kunt opbergen. Dit kan handig zijn, want zo houd je meer overzicht op je werkplek. Wanneer je kiest voor een werkbank met opslagcapaciteit, is het belangrijk dat deze ruimte ook daadwerkelijk benut kan worden. Wanneer er spullen in de weg staan, of je moet ze ergens anders neerzetten, is de opslagcapaciteit van de werkbank niet optimaal.

Een werkbank kopen

Een goede werkbank is dus een belangrijke investering voor je werk én voor je gezondheid. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkbank, is het belangrijk dat je deze aanschaft bij een erkende winkel. Wanneer je niet weet waar je terecht kunt, kun je altijd zelfs online rondkijken of een bezoekje brengen aan winkels in de buurt. Wanneer je de werkbank hebt gevonden die perfect bij jouw wensen en behoeften past, kan je efficiënt en klachtenvrij aan het werk!