Je kunt op verschillende manieren iets nieuws aan je woning brengen, waaronder door de muren van je woning een make-over te geven. Je kunt dan de keuze maken om deze te verven in een andere kleur of om een nieuw patroon met verf uit te proberen. Jaarlijks komen er verschillende trends naar voren die je inspiratie kunnen geven om bepaalde vormen op je muur te schilderen die helemaal hip zijn dat jaar. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je muur niet te verven, maar te behangen.

Jouw stijl

De kans is groot dat je helemaal je eigen stijl hebt in je woning en hier niet zomaar alles bij past. Je kunt hierbij denken aan bepaalde kleuren in je woning of bepaalde patronen die volledig zouden misstaan. Gelukkig is er genoeg behang te vinden dat wel past binnen jouw wensen. Je kunt volledig je eigen keuzes maken en zelfs besluiten om niet een soort behang te kiezen, maar voor een combinatie van verschillende behangen te gaan. Je hebt immers meerdere muren in je woning die je kunt voorzien van behang. Keuze genoeg en je kunt zelf helemaal indelen hoe en waar je het wilt hebben.

Een extra voordeel

Naast dat behang een nieuwe sfeer aan je woning geeft, kan het ook functioneel zijn. Er bestaat namelijk iets als akoestisch behang. Dit behang kan een handje helpen op het moment dat je een vrij leeg huis hebt. Het kan bijvoorbeeld je stijl zijn om een zo minimalistisch interieur te hebben, maar als je in een grote woning woont, dan is de kans groot dat het erg hol klinkt. Je kunt dit tegengaan door gordijnen op te hangen, maar ook akoestisch behang kan er dus bij helpen om je huis minder hol te laten klinken. Zo breng je wat sfeer in je woning en heb je tegelijkertijd baat bij het behang dat je op de muren aanbrengt.

Allerlei merken

Veel verschillende merken beschikken over een collectie met behang, waaronder Arte met hun behang Arte monsoon uit de collectie monsoon 2.0. Dit behang uit de collectie geeft een sfeer van de Itayapalm uit het amazonegebied weer. Ook de andere soorten behang uit deze collectie hebben ieder een eigen patroon, die je ook in verschillende kleuren kunt krijgen. Je hoeft niet de keuze te maken om gelijk iedere muur in je woning te voorzien van behang, of een volledige muur. Je kunt ook een deel van de muur behangen of een bepaalde kleine muur in je woning. Dit geeft allemaal gelijk al een andere sfeer en zoals al naar voren is gekomen, je bent in je woning volledig vrij om te doen wat je wilt. Passend bij jouw stijl kun je aan de slag met het behangen van de muren in je woning.