Stoomplein

Stoominstallaties vragen om vakspecialisten. Goede waterbehandeling en monitoring zijn essentieel om problemen als corrosie, lekkages, afzettingen en rendementsverliezen te voorkomen. Dat is niet alleen in belang van de veiligheid van medewerkers en het bedrijf, maar ook voor de duurzaamheid van bedrijven die met stoom werken. Zo is goede afstelling van de branders cruciaal voor een optimaal rendement en zuinig energieverbruik. En door de nieuwe NOx-emissienorm gaan stoominstallaties in de nabije toekomst sowieso een stuk schoner worden.

Maatschappelijk verantwoorde stoomtechniek ontwikkelt zich ook door nieuwe toepassingen zoals warmtepomptechnologie, waarbij restwarmte of geothermie gebruikt wordt om stoom te produceren. Een stoominstallatie stilleggen voor aanpassingen of reparaties is een kostbare aangelegenheid. Vandaar dat diverse stoomspecialisten zich toeleggen op preventieve (water)behandeling, innovatieve onderhoudsmethoden tijdens bedrijf of de verhuur van vervangende stoomketels.

Op Vakbeurs Energie kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van stoom ontdekken bij de stands en workshops van de deelnemers uit dit segment die te vinden zijn op het Stoomplein op Energie & Industrie. Ook organiseren we rond het onderwerp diverse aantrekkelijke kennissessies.

 

 

assets/www.energievakbeurs.nl/images/Foto's artikelen/Ecoketelservice960x300px.jpg