Nieuws

Industrie laat nog veel energiebesparing liggen

Energiebesparing in de energie-intensieve industrie komt onvoldoende van de grond. Dat heeft niet te maken met onwil, maar met diverse belemmeringen waardoor bedrijven er niet aan toe komen. Het is technisch goed mogelijk om de energie-efficiency te verhogen, zo laten bedrijven als Siemens, Tata Steel en Avebe zien in pilotprojecten, maar in de praktijk komt er weinig van opschaling terecht. 

Lees meer...

Endress+Hauser

“Verzadigde stoom bestaat niet!”

Endress+Hauser introduceert als eerste een Vortex stoom-massaflowmeter en stoomkwaliteitsmeting in één apparaat. Met stoom als meest toegepaste applicatie voor de Vortex in gedachte, is de Prowirl 200 ontwikkeld.

Een bekende uitspraak is: “Verzadigde stoom bestaat niet!”, het is oververhit of nat.

Lees meer...

Monarch

Milieu en efficiency onlosmakelijk verbonden

Als vertegenwoordiger van de Weishauptorganisatie in Nederland, zijn wij weer een stap dichterbij gekomen in het eeuwige vraagstuk “Milieu en Efficiëntie”. Milieu en efficiency zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en liggen op dit ogenblik onder een vergrootglas.

Lees meer...

RVO

Duurzaamheid zit in het DNA van Ahold Delhaize

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. is het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Bol.com, Etos en Gall & Gall. Het bedrijf investeert veel in energiebesparende apparatuur, vanuit haar bedrijfsfilosofie over duurzaamheid. Het concern diende daarom veel EIA-aanvragen in voor energiebesparende maatregelen, onder andere voor LED-verlichting.

Lees meer...

Luxlight

Nieuw revolutionair platdakraam

Illumy by Luxlight is dé daglichtinnovatie van de laatste jaren. Het idee erachter is helder: daglicht is aangenaam en gezond. De elektronische componenten van het platdakraam (plisségordijn, verlichting en de optionele buitenzonwering) worden gestuurd via 1 afstandsbediening en zijn geschikt voor aansluiting op Somfy domotica.

Lees meer...

Wireleds

Wireleds® introduceert smart lighting solution

Wireleds® - een smart building lighting systeem - bestaat uit een draadloze infrastructuur met led verlichting, draadloze sensoren en draadloze schakelaars. Wireleds® verlichting brandt alleen als het nodig is en is daardoor extreem energiezuinig. 

Lees meer...

Adurolight

Licht is mensenwerk

Wij zijn Adurolight. Een bedrijf met een technische maar vooral een menselijke opdracht. Zo leveren we niet alleen LED lampen en lichtoplossingen, maar realiseren we comfort, duurzaamheid, werkplezier en besparing voor mensen die in hun leef- of werkomgeving willen bijdragen aan een duurzame wereld. 

Lees meer...

Thermaflex

Een aardgasvrije wijk met de snelheid van een “Straat in een dag”!

De tijd dat we met gas in onze warmtebehoefte voorzien heeft zijn langste tijd gehad. Met toenemende snelheid zien we projecten gerealiseerd worden waar duurzaam opgewekte warmte wordt verdeeld naar individuele afnemers.

Lees meer...

Caleffi

‘Duurzame warmtevoorziening' is geen modewoord

Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie van systemen en hydraulische concepten voor centrale verwarming, watertechnologie en warmtesystemen. Caleffi streeft steeds naar efficiënte, kwaliteitsvolle en optimaal functionerende technische oplossingen in een installatie. Daardoor voldoen systemen perfect aan de verwachtingen en aan de meest strenge Europese normen. 

Lees meer...

Stelrad - Henrad

Tot 60% minder CO2 uitstoot door groene warmte

De Europese Unie trekt mee aan de kar door normen voor het energieverbruik in nieuwe huizen geleidelijk aan te verstrengen. Om optimaal te renderen hebben de nieuwe verwarmingstechnologieën lage-temperatuursystemen nodig. En daar past de groene warmte van de ECO radiator perfect in het plaatje.

Lees meer...