Verzekerd van goede luchtkwaliteit met WOLF

assets/www.energievakbeurs.nl/images/2017/Fotos nieuwsartikelen/havenkwartier-oude-silo-deventer.jpgIn de karakteristieke Grijze Silo in Deventer is men verzekerd van een goede luchtkwaliteit, door de klimaatoplossing van WOLF Energiesystemen. Een gezond en comfortabel binnenklimaat met een maximale energiebesparing is daarmee gerealiseerd.

Afgelopen 2 jaar is de Grijze Silo van een vervallen blikvanger getransformeerd tot een gemoderniseerd stadsicoon. Naast een woning op de bovenste etage biedt de grijze Silo ruimte aan een architectenbureau op de begane grond. In de eindfase van de transformatie is WOLF benaderd om mee te denken in een totaalconcept voor zowel de woning als het architectenbureau, waarin een gezond binnenklimaat en duurzaamheid centraal stonden.

Met het totaalconcept biedt WOLF een duurzame en energiebesparende oplossing . Met de CFL ventilatie unit met hoogrendement warmteterugwinning kan de temperatuur nauwkeurig geregeld worden in situaties, waarbij geen volledige warmteterugwinning wenselijk is, zoals in het voor- en najaar. Door de ingebouwde CO2 sensor wordt de luchthoeveelheid automatisch afgestemd en gedoseerd op het aantal personen in de ruimte, om zo de luchtkwaliteit optimaal te houden en het energieverbruik nog verder te reduceren.

De BWL-1S warmtepomp maakt ook onderdeel uit van het WOLF totaalconcept. De Grijze Silo kan daarmee worden verwarmd en gekoeld. De warmtepomp haalt daarvoor alle energie uit de buitenlucht. De Grijze Silo wordt dan ook niet voorzien van een gasaansluiting waardoor het gebouw all electric is. De warmtepomp is aangesloten op de koelbatterij van de WTW unit, maar ook op de twee verdelers voor de vloerverwarming/-koeling. Hiermee kan per verdieping de temperatuur worden geregeld. Het totale systeem kan eenvoudig worden bediend met de WOLF Smartset APP of via een internetbrowser.

assets/www.energievakbeurs.nl/images/2017/Fotos nieuwsartikelen/WOLF_logo_4c_67black_red_new.jpgWOLF ondersteunt partijen zoals adviseurs, architecten, installateurs en eindgebruikers van concept tot uitvoering, op het gebied van verwarming- en klimaatsystemen. Wij delen graag onze kennis om een optimaal en gezond binnenklimaat te realiseren, met een maximale energiebesparing, of zelfs energie neutrale concepten. De producten van WOLF kunnen afzonderlijk toegepast worden, maar bieden verregaande voordelen als totaalconcept.

Bezoek WOLF Energiesystemen op Vakbeurs Energie op 10, 11 & 12 oktober 2017 in hal 4 op stand C.022.
www.wolf-energiesystemen.nl

Ga terug