Ongezonde gebouwen zorgen voor zwakkere gezondheid!

Een slecht binnenklimaat heeft invloed op de levensduur van de woning én de gezondheid van bewoners. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Relatie gezondheid en binnenklimaat
Ziekteverzuim en zorgkosten van bewoners van huizen met een slecht binnenklimaat zijn aantoonbaar hoger dan die van bewoners van huizen met een gezond binnenklimaat. Investeren in duurzame verbeteringen van het binnenklimaat loont dus, zo blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Dit onderzoek toont aan dat er een verband is tussen de verblijfsduur in een slecht binnenklimaat en de ziektefrequentie en -duur van een bewoner. Bewoners kunnen ziek worden en astmaklachten en allergieën krijgen, zo constateert de GGD.

Air Excellent
assets/www.energievakbeurs.nl/images/2017/Fotos nieuwsartikelen/Verzamelbeeld-AE-LR.jpgHet Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink is hiervoor de oplossing. Ronde en halfronde kanalen kunt u moeiteloos combineren, volgens het principe rond wanneer het kan, halfrond wanneer het moet. Deze eigenschap maakt het systeem geschikt voor zowel de nieuwbouw als de renovatiemarkt. Iedere ventilatie-unit, ongeacht het merk, kan worden aangesloten op een van de verschillende luchtverdeelkasten van het Air Excellent systeem. Vanaf de luchtverdeelkasten worden de flexibele kanalen uitgerold naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of om vervuilde lucht af te voeren.

Nieuw
De nieuwe 200 Serie luchtverdeelkasten is door zijn afmeting zeer geschikt voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen met beperkte installatieruimte. De luchtverdeelkasten zijn toepasbaar voor wand-, vloer- en plafondmontage. Met het gratis Ubbink rekenprogramma berekent u de inregeling van het systeem al achter de tekentafel! Doordat iedere ruimte zijn eigen luchtkanaal heeft, zonder aftakkingen, kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Deze lagere drukverliezen hebben een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit.

Bezoek Ubbink op Vakbeurs Energie op 10, 11 & 12 oktober 2017 in hal 3 op stand C.026. Kijk op www.ubbink.nl/optimaalbinnenklimaat voor meer informatie.

Ubbink, voor uw gemak!  

Ga terug