Garantie bij faillissement

Een lange garantietermijn geeft een zeker gevoel. Vooral bij producten met een lange levensduur, zoals zonnepanelen. Maar je moet wel ergens aan kunnen kloppen met een probleem. En wie kan dat garanderen?

assets/www.energievakbeurs.nl/images/2017/DMEGC Solar mono black panel.jpgGeen enkele producent kan garanderen dat hij in de toekomst nog bestaat. Maar er kan wel een inschatting van gemaakt worden. Hoe beter een bedrijf z’n zaken vandaag op orde heeft, hoe groter de kans dat het er ook (over)morgen nog is.

Om de zekerheid van een investering in te kunnen schatten gebruiken professionele beleggers de bekende Altman Z-score. Deze score is het resultaat van een formule waarmee de kans op een faillissement van een fabrikant in de (nabije) toekomst, kan worden berekend. Hoe hoger de score, hoe kleiner het risico dat de producent failliet gaat.

DMEGC Solar, onderdeel van de Chinese Hengdian Groep, staat al een aantal kwartalen ferm bovenaan in wat de ‘veilige zone’ wordt genoemd. En daar zijn we best een beetje trots op.
We willen niet alleen duurzame producten maken, maar we zijn ook van plan dat nog heel lang blijven doen.

Kijk voor meer informatie over Altman-Z scores op sinovoltaics.com of kom naar de Vakbeurs Energie op 10, 11 & 12 oktober 2017 en bezoek DMEGC in hal 5 op stand A.044.

Ga terug