Baanbrekend isoleren met PU-hardschuim

Recticel Insulation lanceert nieuwe, revolutionaire oplossingen die u nog beter ondersteunen. Met Xentro® technology isoleert u beter dankzij de uiterst gunstige lambdawaarde van 0,019 W/mK. Zo heeft u onbeperkte ruimte voor uw projecten.

Isoleer beter met Xentro® technology
Benedikt van Roosmalen van Recticel Insulation licht toe: “Xentro® heeft de uiterst gunstige lambdawaarde van 0,019 W/mK. De gebruikelijke waarde is 0,022 W/mK voor PU-hardschuimplaten binnen spouw- en vloertoepassingen. Een flink verschil dus! Ook belangrijk: zoals alle producten van Recticel, worden isolatieplaten met Xentro® technology uitvoerig getest in alle mogelijke omstandigheden. Met andere woorden: gegarandeerde energieprestaties.”

Klaar voor de toekomst
“Vanaf 2020 moet de energieprestatie van een gebouw voldoen aan de BENG eisen”, gaat van Roosmalen verder. “Hogere RC-waarden dan 4,5 m²K/W – ondergrens Bouwbesluit –  zullen regelmatig vereist zijn. Verbreden van de spouwmuur zal met de Eurowall® Xentro® dan ook vaak niet nodig zijn. Maar ook met de huidige RC-eis van 4,5 m²K/W is ten opzichte van minerale wol veel voordeel te halen. Bij gelijke buitenmaat kan dit bij een vrijstaande woning al snel enkele vierkante meters meer gebruiksoppervlak opleveren en bij gelijke binnenmaat wordt bespaard op de totale bouwkosten. En wat te denken van meer daglicht in het gebouw door smallere dagkanten.”

Hoogtechnologische isolatieoplossingen
Recticel Insulation biedt de oplossingen Eurowall® Xentro® en Eurofloor Xentro® aan, beide met een lambda isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Xentro® technology staat voor een geavanceerde, nieuwe generatie PU: extra efficiënt en compact. De combinatie van een PU-kern in Xentro® technology met kwalitatieve, gasdichte bekledingen maken Eurowall® Xentro® spouwisolatie en Eurofloor Xentro® vloerisolatie tot hoogwaardige isolatieoplossingen.

Bezoek Recticel Insulation van 9 t/m 11 oktober 2018 tijdens Vakbeurs Energie in Den Bosch. Informeer u over onze nieuwe isolatieoplossingen met Xentro® technology.

Ga terug