Zout: hét natuurlijke passieve warmteopslagmateriaal

Advertorial

PCM-Suppliers

Zo lang de aarde bestaat is zout hét passieve warmteopslagmateriaal dat in de natuur te vinden is. Door slim gebruik te maken van die natuurwetten en materialen buffert PCM Suppliers de warmte van verwarmingstoestellen in zoutmatten waardoor woningen en kantoorgebouwen aanmerkelijk langer warm blijven. De volgende dag is er daardoor minder energie nodig om de ruimte weer op temperatuur te brengen.

PCM in zomer en winter

PCM buffers helpen in de zomer en in de winter gebouwen energieloos te koelen en verwarmen. In de zomer houden ze de ruimte lang een op lage temperatuur en in de winter houden de buffers de ruimte nog lang temperatuur nadat de verwarmingsbronnen uit zijn.

Opslag en afgifte

De PCM buffers slaan warmte op van (alle) verwarmingstoestellen, vloerverwarming, hout- en pelletkachels en van op- of invallend zonlicht. Bij zonnige woningen is die warmte gratis verkregen en wordt dan uren later nog afgegeven.

Plaatsing en prestatie

De PCM-buffers zijn er voor vloeren, wanden en plafonds. De buffers zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn na plaatsing volledig onderhoudsvrij. De buffercapaciteit is 300W/uur per meter2. Voor een gemiddelde woonkamer is dat ca. 10 kW/uur. Externe waterbuffervaten zijn dus niet meer nodig.

Nieuwbouw en renovatie

PCM buffers worden zowel in nieuwbouw- als in renovatiewoningen en gebouwen toegepast. Op bijvoorbeeld nieuwe en bestaande (systeem)plafonds worden PCM buffers gelegd voor warmte in de winter en koeling in de zomer. Met behulp van PCM buffers kunnen kantoorgebouwen vóór 2023 betaalbaar naar energielabel C worden gebracht.

Nul op de meter

Met PCM buffers in uw gebouw zal ‘nul op de meter’ steeds meer haalbaar worden. Geïsoleerde ruimtes (volgens huidige normen) hoeven nauwelijks nog te worden bijverwarmd. Een belangrijk voordeel is ook dat het geïnstalleerd vermogen gehalveerd kan worden. Dat scheelt veel geld en ca. 30% energie waardoor ook CO2-emissies aanzienlijk verminderen. 

Aardgasloos

De PCM buffers worden ingezet bij lucht-water-warmtepompen, bij aardwarmtepompen en bij elektrische vloer- en wandverwarmingsystemen. Zo werken de buffers mee aan aardgasloos verwarmen.

Terugverdientijd

PCM Buffers verdienen zichzelf al snel terug. 4 jaar is in diverse gevallen al haalbaar gebleken! Als ondernemer kunt u gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Bezoek PCM-Suppliers op Vakbeurs Energie. Ook exposant worden? Neem contact op voor meer informatie.

Ga terug