Wereldprimeur voor ventilatiewereld

Met een primeur opende Duco begin februari “de deur naar de toekomst van ventilatie”. De onderneming uit het Belgische Veurne lanceerde een WTW-unit die haar gelijke momenteel niet kent.

In aanloop naar 2020 wordt energiezuinigheid steeds belangrijker. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen kan Duco’s nieuwe ‘DucoBox Energy’ dan ook een belangrijk wapen vormen. Een combinatie van drie kenmerken maakt de unit uniek.

Ten eerste is zij (standaard) voorzien van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd, waardoor een optimaal energetisch rendement wordt bereikt en wat de hoogste EPC-winst en een groen A+ energielabel met zich meebrengt.

Ten tweede biedt de automatische inregeling, gestoeld op de principes van inregeling op constante druk, steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt deze zich in een besparing voor de installateur van 50% op de inregeltijd.

Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy als de stilste WTW-unit van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u).

Benieuwd naar meer? Bekijk dan Duco’s geanimeerde productvideo. Duco is ook aanwezig op Vakbeurs Energie, van 9 t/m 11 oktober 2018 in Den Bosch.

Ga terug