Vernieuwde warmtepomp buitenmodules

In januari introduceerde Alklima Klimaatconcepten nieuwe buitenunits voor de Ecodan lucht/water-warmtepomp van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. Zij onderscheiden zich door hun stille werking, compacte uitvoering en verbeterde prestaties.

De units zijn uitgevoerd met een grote ventilator als vervanging van de twee kleinere ventilatoren, waardoor het toerental bij gelijke volumestromen aanzienlijk lager ligt. Ook is de vorm van de ventilator aangepast, waarmee de geluidsproductie werd teruggebracht.

In het nieuwe model is de compressor volledig ingekapseld, waarbij deze en alle leidingen geluidstechnisch volledig zijn ontkoppeld van de behuizing. Zo is het geluidsniveau met zo'n 10dB verminderd en kan het nu ook in geluidsgevoeliger omgevingen worden geïnstalleerd.

Bij de warmtepompvarianten met Zubadan-technologie draagt vooral de nieuwe bypass-warmtewisselaar bij aan het verbeterde rendement: door het grotere oppervlak wordt een rendementsverbetering van 30% bereikt bij de warmteoverdracht.

Naast technische verbeteringen kregen de buitenunits van de warmtepomp ook een ander uiterlijk, waarbij de kleurcombinatie wit/antraciet opvalt.  Ook de afmeting van de buitenunit werd onder handen genomen, met als resultaat een hoogtereductie met 25%.

Alklima is aanwezig op Vakbeurs Energie, van 9 t/m 11 oktober 2018 in Den Bosch.

Ga terug