Tot 60% minder CO2 uitstoot door groene warmte

Advertorial

Stelrad - Henrad

De Europese Unie trekt mee aan de kar door normen voor het energieverbruik in nieuwe huizen geleidelijk aan te verstrengen. Om optimaal te renderen hebben de nieuwe verwarmingstechnologieën lage-temperatuursystemen nodig. En daar past de groene warmte van de ECO radiator perfect in het plaatje.

De prestaties van de ECO radiator zijn baanbrekend. Geen enkele radiator geeft een sterker comfortgevoel, ook bij lagere-temperatuursystemen. De ECO radiator is uitermate geschikt voor hernieuwbare energie, milieuvriendelijk en bijzonder zuinig. Hij haalt het maximum uit de energie, beperkt de CO2 uitstoot tot een minimum en levert nog meer comfort.

In tegenstelling tot klassieke radiatoren stroomt het water op een unieke en directe manier de radiator binnen. Het verwarmt eerst de voorste, dan pas de achterste plaat. Het grote voordeel van de ECO radiator is dat hij, zelfs bij kortstondig bijverwarmen, reeds een maximale stralingswarmte zal produceren, wat voor een hoger rendement zorgt en een behaaglijk warmtegevoel geeft. Bij een traditionele radiator dient deze volledig verwarmt te worden om vooraan dezelfde stralingswarmte te bekomen. Bovendien gaat de helft van de warmte richting de muur verloren.

De ECO radiator is perfect geschikt voor zowel individuele- als collectieve verwarmingsinstallaties, is aansluitbaar op een modulerende gas- of stookolieketel en perfect combineerbaar met warmtepompen, zonnecellen en biomassa-installaties. 

Het thermostatisch ventiel wordt vooringesteld in functie van de afmetingen en het type van de ECO radiator. Zo worden de temperatuur en het debiet van het toegevoerde water maximaal benut. Je radiator biedt het beste rendement terwijl je verwarmingskosten dalen.  Het ventiel kan zowel links als rechts van je ECO radiator worden gemonteerd zonder de aanvoer- en retourleiding te moeten aanpassen.

Redenen genoeg om te kiezen voor warmte... die groen kleurt.

Bezoek Stelrad op Vakbeurs Energie.

Ga terug