Itho Daalderop introduceert nieuwe lucht/water warmtepomp HP-S

Itho Daalderop introduceert de nieuwe lucht/water warmtepomp HP-S. De HP-S is een compleet concept voor het duurzaam verwarmen én koelen van de woning en het bereiden van warm tapwater.

De HP-S bestaat uit een binnen- en buitendeel. De warmtepomp presteert het beste met een laagtemperatuurverwarmingssysteem (LTV), zoals vloerverwarming. Bij vloerverwarming wordt doorgaans een temperatuur gebruikt van ca. 35 °C, waardoor de warmtepomp minder energie nodig heeft om de woning warm te houden. Het binnendeel regelt automatisch de boilerverwarming en is qua afmetingen vergelijkbaar met een cv-ketel.

De compressor in het buitendeel zorgt voor verwarming van de woning en het tapwater. Groot voordeel van een buitendeel is dat dit meerdere opstellingsmogelijkheden biedt, bijvoorbeeld in de tuin of op een uitbouw of garage.  

Uitvoeringen
De HP-S is er in twee uitvoeringen: de HP-S 110 en de HP-S 130. De HP-S 110 heeft een COP van 4,2 en de HP-S 130 een COP van 4,7. Voor beide uitvoeringen kan gekozen worden voor speciaal voor de HP-S ontwikkeld boilervat van 200 liter of 300 liter. Beide voorraadvaten hebben een zeer hoog rendement op tapwater (COP van 2,6 op XL profiel). Er bestaat altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een tussentijdse opwarming van het boilervat via de boostknop. Beide uitvoeringen van de HP-S worden bestuurd via de bijgeleverde klimaatthermostaat Spider en Spider-app.

All-electric of hybride
De HP-S is uitermate geschikt om zelfstandig te verwarmen, het warm tapwater te bereiden en te koelen. Hiermee kan een all-electric woning worden gerealiseerd. Daarnaast kan er gekozen worden voor een hybride opstelling. Als er bijvoorbeeld nog een cv-ketel aanwezig is, kan de cv-ketel tijdens extreem koude dagen de verarming overnemen of het warm tapwater bereiden.  Er zijn meerdere opstellingen mogelijk.

Vijf jaar garantie
De HP-S heeft een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Binnen deze termijn worden het product en de onderdelen kosteloos gerepareerd of vervangen. Bij registratie van het product wordt de garantietermijn op onderdelen verlengd naar maar liefst 7 jaar.

Itho Daalderop: comfort én energiebesparing
Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen. Onze missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. www.ithodaalderop.nl

Ga terug