Het belang van schoon systeemwater

Wat begon met de reiniging van stoomlocomotieven, groeide uit tot een specialisatie in waterbehandeling voor koel- en verwarmingssystemen.

Het zijn systemen die steeds vaker uit verfijnde installatiecomponenten bestaan. Ter voorkoming van storingen, dient systeemwater steeds kritischer bekeken te worden: optimale behandeling voorkomt immers vroegtijdige veroudering, rendementsverliezen en uitval.

Al ruim 70 jaar, inmiddels, is Avf Water expert op het gebied van CV-, koel- en proceswaterbehandeling voor de industrie, tuin-, utiliteits- en woningbouw: CV-systemen, koeltorens, stoomketels, irrigatiesystemen, maar ook sterilisatie en desinfecteerprocessen voor de food industrie.

Een recent project waarbij Avf Water nauw betrokken was, is het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Met filters, watercontrollers en een specifieke bereiding van suppletiewater, droeg zij zorg voor een goede instandhouding van het systeemwater.

Ook deed Avf Water een pre-commissioning bij dit OZG. Voordat het systeem geactiveerd werd, is door Avf Water de gehele installatie doorgespoeld en op druk gebracht, zodat de installatie een schone start had en de meet- en regelapparatuur vooringesteld kon worden.

Avf Water is van 9 t/m 11 oktober te vinden op Vakbeurs Energie – platform voor duurzame energieopwekking en -besparing, in stand B.040 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ga terug