Eigen energie in zomer en winter

Gas verdwijnt, stroom is de toekomst. De combinatie windturbine/zonnepanelen wekt het hele jaar door voldoende stroom op.

De meeste stroom wordt gebruikt in de donkere dagen van het jaar. Wind is in deze maanden in voldoende mate aanwezig; ideaal voor een eigen windturbine. In combinatie met zonnepanelen is er zo eigen energie in zomer én winter.

Duurzaam en groen is de toekomst. Met de combinatie zonnepanelen/windturbine is geen gas/elektra-aansluiting meer nodig. En energie die niet direct gebruikt wordt, kan worden opgeslagen in een accu. Deze kan later gebruikt worden.

Een windturbine is horizontaal en verticaal te plaatsen op het dak van (bijvoorbeeld) een woning, bedrijfspand of schuur. De buitenste lamellen van de windturbine hebben de vorm van een vliegtuigvleugel, zodat de wind altijd optimaal de windturbine in blaast.

Het geluidsniveau van een windturbine is lager dan het omgevingsgeluid. Van geluidsoverlast is dus geen sprake. De overheid stimuleert opwekking van energie door middel van windturbines door middel van een subsidie op de aanschafprijs.

Advies over – onder meer – windturbines is in te winnen bij het Houtense Geothermica, dat in oktober overigens ook op Vakbeurs Energie aanwezig zal zijn.

Ga terug