Het laatste nieuws

Warmtepomp bespaart industrie energie en geld

Warmtepompen zijn een interessante optie voor de industrie. Investeren in deze warmtetechniek zorgt niet alleen voor een forse energiebesparing, maar levert op langere termijn ook geld op. Dat blijkt uit de ervaringen van bedrijven met de RVO-Gebruikersgroep Warmtepompen.  

Lees meer...

De jacht op gekwalificeerd personeel is geopend

Over minder dan vijf jaar, in 2021, is de helft van het huidige personeel in de Nederlandse isolatiesector pensioengerechtigd en stroomt uit. Dat betekent dat er nu een inhaalslag aan werving en opleidingen moet plaatsvinden om straks gekwalificeerd en gecertificeerd personeel aan te nemen. 

Lees meer...

Inschakelstroombegrenzing bij transformatoren voorkomt spanningsdips

Iedere transformator veroorzaakt bij het inschakelen ervan een zogenaamde piekstroom. Deze piekstroom is het gevolg van het magnetiseren van de kern; een onmisbare stap in het omvormen van de ingaande spanning naar de gewenste uitgaande spanning. 

Lees meer...

Ongezonde gebouwen zorgen voor zwakkere gezondheid!

Een slecht binnenklimaat heeft invloed op de levensduur van de woning én de gezondheid van bewoners. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Lees meer...

OLV College Vilvoorde zet in op gezonde en comfortabele klaslokalen

Voor de nieuwbouw van het OLV College in Vilvoorde (Brussel) werd in de context van het ‘Scholen van Morgen’ programma in de eerste plaats aangestuurd op gezonde klaslokalen met voldoende verse lucht, veel daglicht en comfortabele binnentemperaturen.

Lees meer...

Verzekerd van goede luchtkwaliteit met WOLF

In de karakteristieke Grijze Silo in Deventer is men verzekerd van een goede luchtkwaliteit, door de klimaatoplossing van WOLF Energiesystemen. Een gezond en comfortabel binnenklimaat met een maximale energiebesparing is daarmee gerealiseerd.

Lees meer...