Isolatie

Wat er niet uitgaat, hoeft er ook niet in. Het eerste principe van de Trias Energetica staat als een huis. Goede isolatie is de belangrijkste techniek om energie te besparen van woningen en utiliteitsgebouwen. De innovatieve isolatietechnieken die in Nederland te vinden zijn, volgen de steeds hogere eisen voor duurzaam en zelfs Passief Bouwen. Ook het bedrijfsleven en de industrie heeft veel te winnen met goede thermische isolatie. Bijvoorbeeld door het aanbrengen (en goed onderhouden) van de isolatie van gasturbines, stoomleidingen, koelbuizen of appendages.

Tijdens een isolatiescan zoeken adviseurs naar warmte- en koudebruggen en berekenen ze hoeveel een nieuwe isolatie kan opleveren. In praktijk blijkt 50 procent van de investeringskosten voor technische isolatie al binnen een jaar terugverdiend. Naast flinke kosten- en energiebesparing zorgt goede isolatie ook voor een veiligere werkomgeving en beperkt het problemen met corrosie.

Op Vakbeurs Energie kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van isolatie ontdekken bij de stands en workshops van de vele deelnemers uit dit segment die te vinden zijn in het platform Energie & Industrie.

 

assets/www.energievakbeurs.nl/images/Foto's artikelen/Geveke960x300px.jpg